Międzynarodowy Dzień Gofra w kl. 1

Dnia 11 marca uczniowie kl. I świętowali Międzynarodowy Dzień Gofra. Tak, jest taki dzień i przypada 25 marca, ale my postanowiliśmy świętować nieco wcześniej. Dzieci mogły przygotować sobie gofra według własnego pomysłu i z takimi dodatkami jakie lubią najbardziej. Pojawiły się więc owoce, dżem,  czekolada, kolorowa posypka, cukier puder i oczywiście bita śmietana. Uczniowie przygotowali gofry samodzielnie od samego początku. Najpierw wyrobili ciasto, bardzo uważnie czytając przepis, żeby niczego nie pominąć, a następnie samodzielnie je wypiekali. Kiedy lekko ostygły, można było przejść do dekoracji, by potem ze smakiem móc je zjeść.  Gofry wyszły przepyszne. Już planujemy kolejne zajęcia w naszej pracowni kulinarnej.

A.K

12 marca, 2020