Wycieczka kl. II do Pierogarni w Jarosławiu

W dniu 10 listopada klasa druga odwiedziła wyjątkowe miejsce – Rodzinną Produkcję Pierogów w Jarosławiu. Jest to miejsce, w którym codziennie, ręcznie przygotowywane są pierogi z różnymi farszami. Wybór jest naprawdę spory: kapusta kiszona, kapusta i pieczarki, kasza, mięso, szpinak i soczewica, a także borówka. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach, samodzielnie przygotowali pierogi ruskie, z ulubionym przez wszystkich farszem. Następnie odbyła się degustacja. Było pysznie!
Składamy serdeczne podziękowania Pani Annie Podgórskiej, właścicielce pierogarni za zaproszenie, możliwość wzięcia udziału w warsztatach oraz przekazane wiadomości na temat zawodu kucharza.
Dziękujemy również rodzicom za pomoc w organizacji wyjazdu.
M.P
10 listopada, 2021